Dr. Öğr. Üyesi Didem Unat “Süperbilgisayarlar” konusu ile TEDx Istanbul’daydı!

Yayınlanma Tarihi 2019-03-07 01:00

Next News Image

Kuzey Batıda Yapay Öğrenme Yaz Okulu 2019

Bu yıl, 24–28 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da Bilim Akademisi himayesinde Koç Üniversitesi tarafından düzenlenen Kuzeybatıda Yapay Öğrenme Yaz Okulu 2019 adlı lisansüstü yaz okulu başarıyla sonuçlandı. Dördüncüsü düzenlenen yaz okulunun bu seneki teması olarak sağlık bilimlerinde, robotikte ve endüstride yapay öğrenme belirlenmiştir. Çok büyük bir ilgi ile karşılanan ve toplam beş gün süren bu yaz okuluna çoğunluğunu yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin oluşturduğu toplam 350’den fazla katılımcı 12 tane eğitmenin ve endüstriden 15 tane konuşmacının ilgili konulardaki konuşmalarını takip ettiler. Yaz okulunun son gününde ise uygulamalı kodlama eğitimleri aldılar. Yaz okulunun ilk üç gününde 60’dan fazla katılımcı kendi araştırmalarını ve tez çalışmalarını poster halinde, görüş alışverişine fırsat verecek şekilde sundular.