Dr. Öğr. Üyesi Uğur Teğin Optica Vakfı Challenge Ödülü'nü kazandı.

Yayınlanma Tarihi 2024-10-09 18:00

Ödüller

Next News Image

Prof. İpek Başdoğan'ı projesi için tebrik ediyoruz.

"Özel ve Ayarlanabilir Mekanik Özellikler için Akıllı Çok Fonksiyonlu Kompozit Metamalzemeler" başlıklı son teknoloji araştırma projesinin finansmanını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. ABD Hava Kuvvetleri tarafından finanse edilen bu prestijli proje, Koç Üniversitesi, Stuttgart Üniversitesi ve KU Leuven'in iş birliğiyle yürütülen bir çalışmadır. Prof. İpek Başdoğan, bu projede 2 eski Koç Üniversitesi doktora öğrencisi Assist. Prof.Amirreza Aghakhani ve Assist. Prof. Gokhan Serhat ile birlikte çalışacak. Ana hedef, havacılık uygulamaları için dinamik ve özelleştirilebilir mekanik özelliklere sahip gelişmiş metamalzemeler geliştirmektir. Ekip, normal malzemelerle elde edilemeyen olağanüstü fiziksel özelliklere sahip yapıları tasarlamak için benzersiz fırsatlar sunan metayapılar olarak bilinen kompozit metamalzemelerdeki heyecan verici gelişmeleri keşfetmeyi amaçlayan öncü araştırmalara katılacak.