Gıda israfı ve Gıda Kaynaklı Hastalıklar Artık Daha Kolay Önlenebilir! Bilim & Teknoloji

Gıda israfı ve Gıda Kaynaklı Hastalıklar Artık Daha Kolay Önlenebilir!

Doktora sonrası çalışmalarını Koç Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Emin İstif (Kadir Has Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü) ve Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Levent Beker’in yaptığı ve Kimya Bölümü’nden Prof. Dr. İskender Yılgör ve Dr. Emel Yılgör ile Texas A&M Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Hatice Ceylan Koydemir’ın katkıda bulunduğu gıdalardaki bozulmayı anında haber verebilen kablosuz ve mini algılayıcı buluşu ile ilgili araştırma Nature Food Dergisi’nde yayımlandı.

Ford-Otosan mühendisleri için yakıt pilleri üzerine çalıştay Bilim & Teknoloji

Ford-Otosan mühendisleri için yakıt pilleri üzerine çalıştay

Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapan Prof. Dr. Can Erkey ve Ford-Otosan’da Güç Aktarma Organları Kıdemli Kalibrasyon Mühendisi olarak görev yapan Dr. Deniz Şanlı Yıldız Ford-Otosan mühendisleri için Koç Üniversitesi’nde hidrojen yakıt pilleri üzerine iki günlük bir çalıştay düzenlediler.

Koç Üniversitesi’nde geliştirilen Türkiye’nin ilk Yapay Kalp Pompası Canlı Hayvanda Başarıyla Denend Bilim & Teknoloji

Koç Üniversitesi’nde geliştirilen Türkiye’nin ilk Yapay Kalp Pompası Canlı Hayvanda Başarıyla Denendi

Prof. Dr. İsmail Lazoğlu Uluslararası Üretim Mühendisliği Akademisi’ne tam üye seçildi. Bilim & Teknoloji

IEEE World Haptics En İyi Poster Sunum Ödülü Bilim & Teknoloji

IEEE World Haptics En İyi Poster Sunum Ödülü

Yasemin Vardar, Aykut İşleyen, Muhammed Khurram Salem, Çağatay Başdoğan, 6-9 Haziran 2017 tarihleri arasında Almanya ‘da gerçekleşen IEEE World Haptics Konferansında en iyi poster sunumu ödülünü almaya hak kazandı.

Endüstri Mühendisliği Topluluğu’nun INFORMS Başarısı Bilim & Teknoloji

Endüstri Mühendisliği Topluluğu’nun INFORMS Başarısı

Endüstri Mühendisliği Topluluğu (IES) 2017 yılı INFORMS öğrenci organizasyonları arasında en başarılılar arasında yer aldı ve listede yer alan Kuzey Amerika üniversiteleri dışında tek üniversite topluluğu da oldu. Topluluğa ve danışmanları Metin Türkay Hoca’ya tebrikler.

Türkiye’nin ilk yerli protez kolu Koç Üniversitesi’nde geliştirildi. Bilim & Teknoloji

Türkiye’nin ilk yerli protez kolu Koç Üniversitesi’nde geliştirildi.

Öğretim üyemiz İsmail Lazoğlu ve doktora öğrencimiz Sarmad Shams üniversitemiz çalışanı Ömer Çakar için geliştirdikleri protez kol projesini başarıyla tamamladı.

Science and Engineering Day Bilim & Teknoloji

Science and Engineering Day

Fen Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi işbirliği ile düzenlenen “Science and Engineering Day” organizasyonunda son sınıf öğrencilerimizin bitirme projeleri sergilendi ve öğretim üyeleri, çeşitli sektörlere mensup önemli katılımcılar, mezunlar ve üniversite genelinde tüm bölümlerden öğrencilerle buluştu.

KU ++ 2017, Türkiye çapında 27 üniversiteden 250 katılımcı, 29 finalist ve 3 kazanan ekip Bilim & Teknoloji

KU ++ 2017, Türkiye çapında 27 üniversiteden 250 katılımcı, 29 finalist ve 3 kazanan ekiple sona erdi!

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin girişimi ve özverili çalışmaları ile hayat bulan TunnelX açıldı Bilim & Teknoloji

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin girişimi ve özverili çalışmaları ile hayat bulan TunnelX açıldı.

Bilim & Teknoloji 2024-03-11 15:03

Gıda israfı ve Gıda Kaynaklı Hastalıklar Artık Daha Kolay Önlenebilir!

Bilim & Teknoloji 2024-03-11 14:33

Ford-Otosan mühendisleri için yakıt pilleri üzerine çalıştay

Bilim & Teknoloji 2024-03-06 10:07

Bilim & Teknoloji 2024-03-06 10:02

Bilim & Teknoloji 2024-03-06 10:03

IEEE World Haptics En İyi Poster Sunum Ödülü

Bilim & Teknoloji 2024-03-06 09:19

Endüstri Mühendisliği Topluluğu’nun INFORMS Başarısı

Bilim & Teknoloji 2024-03-06 10:00

Türkiye’nin ilk yerli protez kolu Koç Üniversitesi’nde geliştirildi.

Bilim & Teknoloji 2024-03-06 09:16

Science and Engineering Day