Profile picture

Prof. Dr.
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

Biyografi

Dr. Ertuğrul Başar doktora derecesini 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden almıştır. Halen Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde Doçent olarak görev yapmakta ve Haberleşme Araştırma ve İnovasyon Laboratuvarı'nın (CoreLab) direktörlüğünü yürütmektedir. Ruhr Üniversitesi Bochum, Almanya (2022, Mercator Fellow) ve Princeton Üniversitesi, ABD'de (2011-2012, Ziyaretçi Araştırmacı) olarak bulunmuştur. Araştırma alanları arasında yeni nesil kablosuz iletişim sistemleri, nesnelerin interneti, iletişim için derin öğrenme ve sinyal işleme ve güvenli iletişim sistemleri yer almaktadır. Dr. Basar geçmişte IEEE Communications Letters, IEEE Transactions on Communications, Physical Communication ve IEEE Access dahil olmak üzere birçok dergide Editör/Kıdemli Editör olarak görev yapmıştır. Halen Frontiers in Communications and Networks dergisinde Editör olarak görev yapmaktadır. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye Üyesi, IEEE Onur (Fellow) Üyesi ve Asya-Pasifik Yapay Zeka Birliği (AAIA) Fellow Üyesidir. Dr. Başar, TÜBİTAK'tan “Ulusal Lider Araştırmacılar” desteği, 2020'de “IEEE ComSoc Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi En İyi Genç Araştırmacı Ödülü”, 2019'da “Bilim Kahramanları Derneği Yılın Bilim İnsanı Ödülü”, 2018'de BAGEP Ödülü ve 2017'de TÜBA-GEBİP Ödülü” dahil olmak üzere araştırmaları için çok sayıda ödül almıştır.

Araştırma Alanları

Telekomünikasyon , Kablosuz İletişim Sistemleri , Nesnelerin İnterneti , Güvenli İletişim Sistemleri , Derin Öğrenme ve Sinyal İşleme

2013,

Doktora, İstanbul Teknik Üniversitesi