Dr.Uğur Teğin'i çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz Ödüller

Dr.Uğur Teğin'i çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz

Optik hesaplama, hesaplamaları gerçekleştirmek için elektrik yerine ışık kullanan bir teknolojidir. Koç Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Uğur Teğin, optik fiberlerle güçlü bir analog hesaplama platformu icat ettikten sonra, İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü Lozan’daki (EPFL) ortaklarıyla bunu geliştirerek programlanabilir bir optik sinir ağı mimarisi geliştirdi. Çalışmaları, optik fiberlerdeki ölçeklenebilir doğrusal olmayan optik hesaplamanın, çeşitli makine öğrenimi görevlerinde daha iyi performans gösterecek ve tamamen optik hesaplamayı gerçekleştirecek şekilde programlanabileceğini ortaya çıkardı. Keşiflerini SPIE'nin Advanced Photonics dergisinde yayınladılar.

2023 Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü Ödüller

2023 Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı ve Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kavaklı, 2023 Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü'ne layık görüldü. Bu tanınma, Prof. Kavaklı'nın moleküler sirkadiyen saati hedef alarak kanser hücrelerinde apoptozu artırmaya yönelik teknolojik yaklaşımına bağlanıyor.

Dr. Uğur Teğin’e TÜBİTAK 2232-B Desteği Araştırma

Dr. Uğur Teğin’e TÜBİTAK 2232-B Desteği

Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümünden Öğretim Üyesi Uğur Teğin 2232 B Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı kapsamında “Harnessing spatiotemporal nonlinear dynamics of optical cavities for tunable lasers and optical computing” isimli projesiyle TÜBİTAK’tan üç yıl boyunca 7.033.000 TL miktarında destek almaya layık görülmüştür.

Microsoft Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması Ödüller

Microsoft Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması

2021 ACM SIGHPC Teknik Programlama Alanında Yükselen Kadın Lider Ödülü Ödüller

2021 ACM SIGHPC Teknik Programlama Alanında Yükselen Kadın Lider Ödülü

Fakülteleri Keşfet Ödüller

Fakülteleri Keşfet

Fatülteleri Keşfet

CE Distinguished Seminar by Prof. Onur Mutlu Eğitim

CE Distinguished Seminar by Prof. Onur Mutlu

College of Engineering Distinguished Seminar titled “Future Computing Platforms: Challenges and Opportunities” by Prof. Onur Mutlu.

2021 TÜBİTAK Teşvik Ödülü Ödüller

2021 TÜBİTAK Teşvik Ödülü