Dekanın Mesajı

İlk öğrencilerini 1999-2000 akademik yılında alan Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kısa zamanda Türkiye’nin önde gelen mühendislik okulları arasında yerini aldı. O günden beri amacımız  önder eğitim ve araştırma programları ile üstün teknik donanımlı, hem analitik hem yaratıcı düşünebilen, mesleklerinde farklılık yaratacak, lider mühendisler yetiştirmek ve dünya çapında bilime ve teknolojiye katkıda bulunmaktır.

Lisans eğitiminde hedefimiz  bilimsel analiz gücü güçlü, teknolojinin getirdiği sürekli değişimi izleyebilen ve yönlendirebilen, disiplinlerarası düşünebilen, yenilikçi teknoloji geliştirebilen, araştırma/geliştirme deneyimli, takım çalışması yapabilen, mühendislik mesleğini etik ve sosyal değerler doğrultusunda uygulayabilen mühendisler mezun etmektir.  Lisansüstü programlarımızda ise dünya çapında öncü yeni bilgiler ve teknolojiler üreterek ulusal ve küresel teknolojiye ve evrensel bilime katkıda bulunacak araştırmacılar ve bilim insanları yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Üniversitemizin araştırma üniversitesi vizyonu dahilinde üstün düzeye bir araştırma ve öğretim elemanı kadrosu ve dünya çapında laboratuvar ve bilimsel çalışma altyapımızla mühendislik fakültesi olarak yolumuza devam ediyoruz.

Prof. Dr. Fikri Karaesmen