Sağlık Bilimlerinde, Robotikte ve Endüstride Yapay Öğrenme
Mayıs 2019, Perşembe

“Sağlık Bilimlerinde, Robotikte ve Endüstride Yapay Öğrenme”Geleneksel Bilim Akademisi Yapay Öğrenme Yaz Okulu bu yıl Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde düzenleniyor. Başvuru için son tarih 12 Nisan!

İki öğretim üyemiz Bilim Akademisi tarafından verilen BAGEP 2019 Ödülü almaya hak kazanmıştır.
Mayıs 2019, Perşembe

Dr. Öğr. Üyesi Didem Unat (Bilgisayar Mühendisliği)Dr. Öğr. Üyesi Barış Yıldız (Endüstri Mühendisliği)Bu ödül üstün başarılı genç bilim insanlarına verilmekte olup 2 sene boyunca araştırma desteğini de içermektedir.

2018 IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü!
Ocak 2019, Perşembe

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 2017 yılı doktora mezunumuz Dr. Murat Kuşçu “Nanoscale and Bio-inspired Communication Techniques for the Internet of Bio-Nano Things” doktora tezi ile 2018 IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü’ne layık görüldü.

2018 ODTÜ Mustafa Parlar Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü
Aralık 2018, Salı

Elektrik ve Elekronik Mühendisliği bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Ertuğrul Başar, 2018 ODTÜ Mustafa Parlar Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü almaya hak kazanmıştır.

2018 TÜBİTAK Teşvik Ödülü
Kasım 2018, Perşembe

Elektrik ve Elekronik Mühendisliği bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sedat Nizamoğlu, Elektrik-elektronik mühendisliğinde fotonik alanında biyomalzeme tabanlı fotonik aygıtlar konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle TÜBİTAK Teşvik Ödülü almaya hak kazanmıştır.

Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası
Kasım 2018, Salı

Yeni bir elektromiyografi (EMG) kontrollü biyonik el geliştirilmesi çalışması
Kasım 2018, Salı

“Prof. Dr. İsmail Lazoğlu ve Biyo-Medikal bilimler ve mühendislik bölümü doktora öğrencileri Anjum Malik ve Taha Janjua, Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezi'nde (Manufacturing and Automation Research Center – MARC) yeni bir elektromiyografi (EMG) kontrollü biyonik el geliştirilmesi üzerinde çalışıyorlar.

Yeni Makaleler

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Öğrencilerimizden Yeni Makaleler

Dr. Öğr. Üyesi Didem Unat “Süperbilgisayarlar” konusu ile TEDx Istanbul’daydı!
Kasım 2018, Perşembe

Dr. Öğr. Üyesi Didem Unat "Süperbilgisayarlar" konusu ile TEDx Istanbul'daydı!

Mezunlarımızdan Şahin Boydaş FORTUNE TÜRKİYE “40 YAŞ ALTI 40, 2018” listesinde yer aldı.
Kasım 2018, Perşembe

Mezunlarımızdan Şahin Boydaş FORTUNE TÜRKİYE "40 YAŞ ALTI 40, 2018" listesinde yer aldı. Haberin detaylarına ve tam listeye Fortune Türkiye Kasım sayısından ulaşabilirsiniz.

SOLA (Informs – Section on Location Analysis) Tez Ödülü
Kasım 2018, Perşembe

2018 SOLA (Informs -Section on Location Analysis) Tez Ödülü kazanan Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Dr. Barış Yıldız'a tebrikler.

2018 YÖK Üstün Başarı Ödülleri
Ekim 2018, Çarşamba